|
|
|
... szebb lesz. Ezt napi kétszer ismételje, amíg a foltok el nem halványulnak. Mivel egyesek allergiásak, érdemes egy 24 órás tapasz próbával kezdeni.
Ribizli
Egy negyed csésze ribizlit keverjen egy evőkanálnyi mézzel, majd alkalmazza a bőrre és hagyja rajta fél órára. Majd öblítse le meleg vízzel és alkalmazzon egy kevés higított citromlevet. Ribizli lé, citromlé, nar... |
2022-08-12 21:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... személyre
1 kg ribizli
1 narancs
1 citrom
3 evőkanál méz
2 evőkanál vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 csokor citromfű
A ribizlit alaposan megmosom, leszemezem. A narancsot és a citromot kifacsarom. A ribizli felét a mézzel, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a gyümölcslevekkel összeturmixolom, az... |
|
2021-08-08 19:42:15 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztásra, annyi különbséggel, hogy a málnát nem kell megmosni, csak átválogatni.
PIROS RIBIZLI - FEKETE RIBIZLI
Háromféle képen fagyaszthatjuk le.
1. A megmosott ribizlit leszemezzük, összetörjük és átpasszírozzuk.
2. a megmosott és leszemezett ribizlit zacskóban lefagyasztjuk.
3. A megmosott és lecsöpögtetett leszemezés nélkül szárastól... |
2018-07-31 22:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.
A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.
A fonnyadt z... |
|
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.
A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.
A fonnyadt z... |
|
2016-09-13 12:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... 5 kg piros ribizli
3 l víz
1,5 dkg citromsav
4 kg cukor
1 kk nátrium-benzoát
0,5 dl rum
Elkészítés
A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, és a villával lehúzott szemeket alaposan összezúzzuk vagy ledaráljuk. Ráöntjük a vizet, belekeverjük a citromsavat, és a letakart edényben hűvös helyen 1 napig áll... |
2016-07-04 22:08:38 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg ribizli
A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
Az előnyújtott... |
2016-07-04 10:07:02 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.
A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.
A fonnyadt z... |
2015-10-05 13:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztását, már most lássanak hozzá az eltevéshez. Itt olyan tippeket osztok meg veletek, amelyek segítségével egészségesebben, és változatos módon tehettek el meggyet, cseresznyét, ribizlit, szedret, vagy akár egrest. Ezeket a finomságokat nem csak a nagyobbak, de a legkisebbek is élvezhetik a későbbiekben.
A gyümölcsök eltevésekor figyeljünk arra, ... |
2015-04-16 14:33:59 |
|
|
|
|
|
|
... ek. fekete ribizli likőr, 1 kk. citromlé, 2 tojásfehérje.
A 300 ml vízben takarékon feloldjuk a cukrot, majd magas lángon 10 percig forraljuk. Hűlni hagyjuk.
Alacsony hőfokon a ribizlit a 2 ek. vízben 5-7 percig főzzük. Átpasszírozzuk.
A pürét, likőrt, citromlét a szirupba keverjük. Teljesen kihűtjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
Egy mélyhűtésre alkalmas tálb... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|