Belépés
Barna bőrfoltok ellen
... szebb lesz. Ezt napi kétszer ismételje, amíg a foltok el nem halványulnak. Mivel egyesek allergiásak, érdemes egy 24 órás tapasz próbával kezdeni.

Ribizli
Egy negyed csésze ribizlit keverjen egy evőkanálnyi mézzel, majd alkalmazza a bőrre és hagyja rajta fél órára. Majd öblítse le meleg vízzel és alkalmazzon egy kevés higított citromlevet. Ribizli lé, citromlé, nar...
2022-08-12 21:54:17
Jeges ribizlileves
... személyre

1 kg ribizli

1 narancs

1 citrom

3 evőkanál méz

2 evőkanál vaníliás cukor

2 dl tejszín

1 csokor citromfű

A ribizlit alaposan megmosom, leszemezem. A narancsot és a citromot kifacsarom. A ribizli felét a mézzel, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a gyümölcslevekkel összeturmixolom, az...
2021-08-08 19:42:15
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2.
... fagyasztásra, annyi különbséggel, hogy a málnát nem kell megmosni, csak átválogatni.

PIROS RIBIZLI - FEKETE RIBIZLI
Háromféle képen fagyaszthatjuk le.
1. A megmosott ribizlit leszemezzük, összetörjük és átpasszírozzuk.
2. a megmosott és leszemezett ribizlit zacskóban lefagyasztjuk.
3. A megmosott és lecsöpögtetett leszemezés nélkül szárastól...
2018-07-31 22:47:21
Konyhai kisokos
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.

A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.

A fonnyadt z...
2018-07-31 14:15:06
Konyhai - háztartási kisokos- tippek-praktikák
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.

A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.

A fonnyadt z...
2016-09-13 12:49:26
Rumos ribizliszörp főzés nélkül
... 5 kg piros ribizli
3 l víz
1,5 dkg citromsav
4 kg cukor
1 kk nátrium-benzoát
0,5 dl rum


Elkészítés

A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, és a villával lehúzott szemeket alaposan összezúzzuk vagy ledaráljuk. Ráöntjük a vizet, belekeverjük a citromsavat, és a letakart edényben hűvös helyen 1 napig áll...
2016-07-04 22:08:38
Ribizli-Túrós minicsiga
Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg ribizli

A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Az előnyújtott...
2016-07-04 10:07:02
Hasznos tippek:)
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.

A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.

A fonnyadt z...
2015-10-05 13:38:42
Séf praktikák - 3
... fogyasztását, már most lássanak hozzá az eltevéshez. Itt olyan tippeket osztok meg veletek, amelyek segítségével egészségesebben, és változatos módon tehettek el meggyet, cseresznyét, ribizlit, szedret, vagy akár egrest. Ezeket a finomságokat nem csak a nagyobbak, de a legkisebbek is élvezhetik a későbbiekben.




A gyümölcsök eltevésekor figyeljünk arra, ...
2015-04-16 14:33:59
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... ek. fekete ribizli likőr, 1 kk. citromlé, 2 tojásfehérje.
A 300 ml vízben takarékon feloldjuk a cukrot, majd magas lángon 10 percig forraljuk. Hűlni hagyjuk.
Alacsony hőfokon a ribizlit a 2 ek. vízben 5-7 percig főzzük. Átpasszírozzuk.
A pürét, likőrt, citromlét a szirupba keverjük. Teljesen kihűtjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
Egy mélyhűtésre alkalmas tálb...
2014-11-13 12:18:50
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL, PIROS RIBIZLI, FEKETE RIBIZLI, negyed csésze, evőkanálnyi mézzel, kevés higított, ribizlit alaposan, citromot kifacsarom, ribizli felét, vaníliás cukorral, gyümölcslevekkel összeturmixolom, megmosott ribizlit, mélyhűtésre szánt, ribizlit megmossuk, villával lehúzott, letakart edényben, ribizlit szemezzük, túrót keverjük, reszelt citromhéjjal, gyümölcsök eltevésekor, szirupba keverjük, hűtőbe tesszük, mélyhűtésre alkalmas, gyümölcslevekkel, egészségesebben, összeturmixolom, nejlonzacskóba, átpasszírozzuk, lecsöpögtetett, fagyaszthatjuk, lecsepegtetjük, lecsepegtetni, lefagyasztjuk, sárgabarackot, fagyasztással, finomságokat, halványulnak, különbséggel, citromhéjjal, őszibarackot, ribizlileves, fogyasztását, segítségével, csepegtessük, fagyasztásra, későbbiekben, tojásfehérje, ribizliszörp, belekeverjük, alkalmazzon, összezúzzuk, citromlevet, átválogatni, mélyhűtésre, tartósítása, előnyújtott, eltevésekor, evőkanálnyi, porcukorral, leszemezzük, cseresznyét, összetörjük,
© 2013 TVN.HU Kft.